Информация

По местата! Готови! Старт!

Двете дистанции стартират с масов старт в 19.00 ч. на старт/финалната арена. Всички участници трябва да са на старта поне 30 минути преди старта.
Стартовите номера ще бъдат раздавани в дните преди събитието, в МАГАЗИН ЯКО, на ул. Константин Иречек, гр. Русе, както и на Старт/ Финалната зона от 12.00 ч. събота 20.07.2019 г

Къде ще се проведе?

Русе, Младежки парк, начало на алея Перистери ( под Вазата ).

Трасе

Обиколка от приблизително 570 м, маркирана със светлоотразителен спрей, конуси и лента, но въпреки това ще остане отворено за граждани и бегачите трябва да се съобразяват с тях. Организаторите ще се постараят да оформят стартова зона само за участниците.

Участници

Индивидуални участници на 3 и 6 ч, отбори от трима участници на 6 ч.

Правила за участие

  • Участниците се състезават кой ще направи най-много обиколки в рамките на 3/6 часа;
  • На 3-тия час се обръща посоката на бягане за 6 ч дистанция;
  • По време на състезанието всеки участник може да бяга, да ходи или да почива извън трасето, като всяка почивка се извършва в рамките на обособеният пункт след уведомяване на организаторите;
  • Връщането на трасето също става след уведомяване на организаторите;
  • Най-много един участник от отбор може да бъде на трасето във всеки един момент;
  • Смяната на участник в отбора става на всеки 2 часа (за отборите от трима участници);
  • Класациите за индивидуалните участници, и за отборите с трима участника са отделни, като за индивидуалните участници ще има класиране по пол. На всеки час организаторите дават звуков сигнал.
  • Възрастови групи: М/Ж и М/Ж 50+ ( мастърс ).
  • Отборите се състезават в обща възрастова класификация.

Финиширане

След изтичането на 3 и 6 часа, със звуков сигнал с тромба, ще се оповести края на състезанието за всяка дистанция. За отборните участници отчитаме дистанцията спрямо последната завършена обиколка в контролното време. Същото важи и за индивидуалните състезатели, които не са спряли след сигнала.

Класиране

Класирането в Hamster Night Run, индивидуално по пол и в отбори, се прави на база брой избягани обиколки. При равен брой обиколки в отборното класиране, се гледа времето, за което са избягани.

Без зоб си микроб! Химия и подкрепяне!

Вода, изотонични напитки, плодове, солени закуски.

Багаж

Организаторите ще предвидят място за преобличане и за оставяне на багажа, но не носят отговорност за сигурността му

Други екстри

Организаторите осигуряват безплатен кинезио-тейпинг на място преди и по време на състезанието за всеки записан бегач. Предвижда се и присъствието на професионален масажист. За всеобщото благо на състезатели и организатори, сме поканили и музикална група, която ще забие най- яките алтернативни рок хитове по време на състезанието на импровизирана сцена около старт/финалната зона.

Студена бира за всеки финиширал участник!